Notice: Undefined variable: promo in /home/revlash/domains/nanolash.no/public_html/_init.php on line 97
 Mascara - Hvordan velge den perfekte?

Mascara - Hvordan velge den perfekte?

Mascara - Hvordan velge den perfekte?

Mascara er grunnlaget for sminke. Enten du velger en naturlig look eller en dristigere for en spesiell anledning, er å fremheve øynene det viktigste elementet i sminke. Derfor er valget av mascara slett ikke en enkel oppgave. Øyevippene har forskjellige behov, så du bør vite hvordan du kan imøtekomme dem.

Hvilke typer mascara kan vi skille mellom?

Hvis du ikke vet hvilken mascara du skal velge, bør du først og fremst se på typen øyevipper du har. På grunn av deres mangfold bør du velge en mascara som passer for deres spesifikke behov. Det er fire hovedtyper mascara:

 • Volummascara - gir visuelt mer volum og fortykker vippene, så den brukes oftest av de med tynne og sparsomme vipper.
 • Forlengende mascara - får korte vipper til å se lengre ut og ofte visuelt løftet.
 • Krøllende mascara - løfter rette vipper, gir dem en krøllet effekt og optisk runder øynene.
 • Vanntett mascara - kjennetegnes av en spesiell formel med vannavstøtende ingredienser (ofte oljer), slik at den ikke smitter selv under svømming eller dusjing.

Produsenter prøver å kombinere disse egenskapene og skape 2-i-1- og noen ganger 3-i-1-produkter. Hver av dem lar oss oppnå forskjellige resultater, spesielt hvis formelen er egnet for å bygge volum ved å legge til ekstra lag med mascara. Hvis du liker den populære effekten av tykt påførte øyevipper og føler at ett lag ikke er nok, vil denne funksjonen interessere deg.

Hva du bør se etter når du velger mascara?

Som nevnt er hver mascara designet for spesifikke behov, og dens hovedrolle er å fremheve blikket. Før du bestemmer deg for en spesifikk mascara, bør du være oppmerksom på de viktigste produktfunksjonene.

Mascara - en god børste

En riktig formet børste, laget av høykvalitetsmateriale, kan nå røttene og de korteste vippene, separere og krølle dem. Så hvis du lurer på hvilken mascara du skal velge, bør du alltid ha børsteformen i tankene. Den er super viktig for sminkeeffektene du ønsker å oppnå. For noen kan dette være veldig overraskende informasjon, da mange kvinner ikke legger merke til børsten når de velger mascara.

De mest populære børstene i mascara er:

 • En kamformet børste, der bustene er satt bare på den ene siden av staven. Den fungerer best for korte og sparsomme vipper, da den lett når de korteste hårene og skiller dem presist.
 • En rett silikonbørste, ideell for lengre vipper. Det er den mest populære maskarabørstetypen, som kan sees på de fleste mascaraer.
 • En kjegleformet silikonbørste viser seg å være en av de beste typene for å krølle øyevippene og lar deg nå de korteste vippene i øyekroken med stor presisjon uten å flekke øyelokket. Den fungerer også bra hvis du vil bygge opp volum.
 • En lett bøyd silikonbørste med korte bust på den ene siden og lengre bust på den andre. Velges mest av de med rette vipper, da den gjør en god jobb med å krølle dem, spesielt ved påføring av et ekstra lag mascara.
 • En kuleformet silikonbørste. Selv om den har en veldig spesifikk design som ikke ligner vanlig mascara, er den perfekt for å nå selv de minste vippene. Den lar deg også påføre mascara fra alle mulige vinkler for å nå de korteste vippene.
 • En svært smal børste med virvlende bust. Den ble laget for rette vipper som ikke er veldig utsatt for styling, da den lar deg påføre mascara presist og gjør en utmerket jobb med å krølle vippene.
 • En tykk og stor børste laget av klassisk bust, som kan virke litt rotete. Denne typen børste er designet for å gi ekstremt volum til vippene ved å bruke mye produkt. Det kan virke litt vanskelig å jobbe med, men når du blir dyktig, vil du sette pris på resultatene den gir.
 • En klassisk børste med en enkel design, brukt av de fleste mascara-produsenter. Den er praktisk talt feilsikker med hvilken som helst mascarablanding.

Mascara - riktig formel

De billigste mascaraene har en tendens til å flasse og smuldre. Dette er ikke hyggelig, da å få mascara i øyet kan forårsake tårer og rødhet. I tillegg ser det bare veldig lite attraktivt ut når mascaraen smitter på øyelokkene etter kontakt med fuktighet. Derfor bør du være oppmerksom på produsentenes påstander om holdbarheten til produktene deres og lese brukeranmeldelser for å finne ut hvilken mascara som er best.

Mascara - pleiende ingredienser

Det er allment kjent at mascara er en del av sminkeprodukter. Det assosieres heller med sminke enn vippepleie. Dette er litt av en misoppfatning. I mange år har produsentene beriket produktformlene sine med forskjellige verdifulle ingredienser som:

 • Hyaluronsyre, som er ansvarlig for å beholde vann i håret og gi dyp fuktighet, og gir øyevippene et sunnere utseende.
 • Keratin, hovedbyggesteinen i håret - øker motstanden til øyevippene og styrker dem.
 • Panthenol, som øker glans og sikrer næring.
 • Naturlige oljer som ricinusolje, jojobaolje eller arganolje, som beskytter og styrker øyevippene.
 • Naturlige voks med en beskyttende funksjon - de danner en delikat beskyttende coating rundt håret, smører og myker opp øyevippene.
 • Botaniske ekstrakter som også fukter vippene og forhindrer brudd.
 • Vitamin E, som gir næring og beskyttelse til øyevippene.

Hvis du lurer på hvilken mascara du skal velge, anbefaler vi å være oppmerksom på ingrediensene den inneholder. Takket være dem kan øyevippene dine oppnå noe mer enn bare et vakkert utseende. Å nære og fukte øyevippene er nøkkelen til å opprettholde deres gode tilstand. Derfor bør du alltid prøve å verifisere kvaliteten på mascaraen du er interessert i, og ikke kjøpe lavkvalitetsprodukter som vil tørke ut øyevippene dine og få dem til å falle av.Skriv en kommentar. Den vil bli publisert så snart den er godkjent av moderator.
Personvernreglement

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler inkludert fra tredjeparter for å benytte eksterne verktøy. Om brukeren ikke gir sitt samtykke vil kun avgjørende informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Gir du ditt samtykke til å benytte alle informasjonskapsler?

Personvernreglement