Det finnes flere måter å farge vipper og gjøre dem tykkere på. Vi bruker mascara til dette daglig, mens de mer tålmodige vil gripe etter vippeserum eller ricinusolje. Resultatene tar imidlertid tid. Hva om du ønsker noe mer langvarig enn mascara og effekten raskest mulig? Her kommer henna og vippefarge til unnsetning!
Vippefarging - pulverhenna, gelhenna eller vippefarge?
La oss starte med hva henna egentlig er. Det er laget av pulveriserte blader fra Lawsonia og brukes til å farge vipper, hår og øyenbryn. Vippefarging med henna er betydelig annerledes enn den vanlig kjente hårfargingen, fordi:
- Henna blandet med hydrogenperoksid dekker håret utenpå og gir det en annen farge, samtidig som det fortykker håret og forbedrer tilstanden.
- Farge blandet med oksidasjonsmiddel trenger inn i håret og endrer pigmentet fra innsiden permanent.
Vippefarging - hva innebærer det?
Å farge vipper med pulverhenna innebærer bruk av pulveriserte urter. Når de kombineres med demineralisert vann, hydrogenperoksid eller hydrolat som rosevann, dannes en pasta som farger håret og huden. Når den påføres rent hår, fester den seg godt til håraksen og endrer fargen. Fordelen med henna er at den visuelt fortykker vipper eller øyenbryn, slik at håret virker lengre.
Gelhenna er derimot et ferdig produkt, også laget med naturlige urter. Det kan imidlertid inneholde ekstra pleiende eller fargeforbedrende ingredienser. I dette tilfellet legger også gelhenna seg utenpå håret og gir inntrykk av større volum.
Vippe- og øyenbrynsskift er kjemiske produkter. De kommer oftest i to komponenter - pakken inneholder ammoniakk og farge, som er lukket i en tube eller pose, samt oksidasjonsmiddel i en flaske. Farging med dette er definitivt mer skånsomt og misfarger ikke huden, i motsetning til henna. Det fortykker ikke håret på noen måte og brukes mest under vippebøy- og lamineringbehandlinger for å forsterke effektene og mørkne vippene.
Vippefarging hjemme
Å bruke vippehenna hjemme er utrolig enkelt og rimelig. Du kan enkelt finne pulverhenna, gelhenna og vippefarger i nettbutikker og vanlige apotek til svært rimelige priser. Alle produktene er tilgjengelige i ulike farger (svart, mørkebrunt, lysebrunt, rødt, osv.), slik at du kan matche dem med dine trekk. Produktene egner seg mest for å farge både vipper og øyenbryn, slik at begge kan farges samtidig.
Hvordan forberede seg på vippefarging hjemme?
Før du farger vippene, er det verdt å ta noen enkle steg, nemlig:
- Før du påfører henna eller farge, forbered dem i henhold til instruksjonene og rengjør vippene grundig. Det er lurt å fjerne sminken grundig og rengjøre vippene med en vippe- og brynsjampo for å være hundre prosent sikker på at vippene er frie for olje og urenheter.
Tips: Hvis du også skal bruke henna for å farge øyenbrynene, kan det være lurt å gjøre en finmalt skrubb av brynene på forhånd. Dette fjerner død hud og skaper den perfekte basen for at hennaen skal feste seg bedre til huden.
- Det er viktig å beskytte huden rundt øynene, inkludert øyelokkene. Henna legger igjen rester på huden, noe som er nyttig når man farger øyenbryn, men det er ikke det samme med vipper. Du kan bruke Vaseline eller en fet krem til dette.
- Henna og farger påføres direkte på vippene. Du kan gjøre dette uten ekstra beskyttelse, men vi anbefaler å bruke bomullspader til dette formålet. Fukt dem godt og legg dem på nedre øyelokk. Dette beskytter huden og gjør det mye enklere å påføre henna over vippene.
Hvordan farge vippene selv, trinn for trinn?
Å gjøre vippehenna selv er enkelt. Hvis du har forberedt vippene eller øyenbrynene i henhold til de tidligere nevnte trinnene, kan du begynne med en gang. Vi anbefaler å gjøre vippehenna først på det ene øyet og deretter på det andre hvis du ikke har noen til å hjelpe deg med behandlingen.
TRINN 1: Forbered henna i henhold til produsentens instruksjoner. Du kan bruke et glass til dette, samt en hvilken som helst børste eller en bomullspinne. Husk å blande ingrediensene godt i tilfelle hennapulver.
TRINN 2: Plasser den forberedte fuktige bomullspadden på nedre øyelokk.
TRINN 3: Lukk øyet og begynn å påføre hennaen. Prøv å fordele produktet grundig på alle vippene.
TRINN 4: La hennaen være på vippene i omtrent 15 minutter, sørg for å følge produsentens anbefaling! Noen ganger er den anbefalte tiden 10 minutter eller 30 minutter. Dette gjør en stor forskjell i fargingsprosessen.
TRINN 5: Vask forsiktig av hennaen med varmt vann. Prøv å unngå at det kommer i øynene dine, og gni ikke vippene hardt. Henna ligner konsistensmessig på leire og vaskes enkelt av.
Du er ferdig. Etter en stund, gå videre til det andre øyet. For å opprettholde holdbarheten av effekten, er det verdt å unngå overdreven fuktighet på vippene (unngå svømmebasseng, langt bad, badstue) de første 24 timene.
Vippetinting - effekter
Effektene av vippehenna kan være virkelig overraskende. Vippene blir tykkere, mørkere, skinnende og fuktige. Vippelinjen blir visuelt tykkere. Selv om vippehenna kan høres ubetydelig ut, fremhever det virkelig blikket og gir det definisjon, og du kan glemme å bruke mascara en stund.
Vippetinting kan ikke gjøre vippene tykkere, men det får vippekanten til å se tykkere ut ved å forsterke fargen, noe som gjør øyeområdet skarpere.
Vippetinting - hvor lenge varer det?
Effektene av vippetinting varer vanligvis omtrent 3 uker. På grunn av den naturlige levetiden til vipper som er bundet til å falle ut på et tidspunkt, kan du trygt gjenta vippetinting etter en måned. Effekten falmer sakte og veldig naturlig, så du trenger ikke bekymre deg for at vippene dine begynner å se verre ut etter en stund. Du kan trygt påføre mascara eller krølle dem med en vippebøyer, det vil ikke påvirke resultatene.
Vippetinting - ettervern
Fargede vipper krever ikke ekstra ettervern, men det skader heller ikke. Hvis du vil fortsette å forbedre tilstanden til vippene dine ytterligere, kan du prøve Nanolash vippeserum og påføre det ved vippekanten. Oljer har en tendens til å vaske henna ut av vippene, så det kan forkorte levetiden til fargingen.
Husk også å behandle vippene forsiktig når du fjerner sminken. Friksjon er aldri bra for dem.
Vippetinting - er det noen kontraindikasjoner?
Selv om henna er en naturlig farge og ikke inneholder ammoniakk, kan det påvirke kroppen vår. Vær alltid oppmerksom på produktets formel og sjekk om det er allergifremkallende ingredienser i det.
Husk aldri å bruke henna på nylig laminerte vipper eller på toppen av vippebøy eller botox! Disse typene behandlinger innebærer bruk av kjemiske produkter på vippene. Henna kan tørke dem ut alvorlig. Lytt alltid til anbefalingene fra vippeartisten din.
Vippetinting med henna eller vippetint anbefales heller ikke under pågående øyeinfeksjon eller betennelse, for å unngå å forverre tilstanden.
Vippetinting under vippebøy og laminering
Etter vippebøy og laminering er det best å gi vippene litt tid til å hvile. Som nevnt tidligere blir vippene utsatt for kjemiske prosesser under disse behandlingene som på ingen måte samarbeider med urtefarging. Tvert imot trenger kjemisk behandlede vipper fuktighet.
Farging er imidlertid ikke helt utelukket. Når man utfører vippebøy og laminering, tilbyr vippeekspertene ofte farging samtidig. Dette er der vippetint oftest brukes. Selv om løftet og lamineringen i seg selv har en svært nærende og fortykkende effekt på vippene, kan ekstra farging med en godt valgt nyanse forsterke effektene perfekt.
Vippebøy og laminering hjemme
En stund nå har vippebøy og laminering hjemme vært mulig og rimelig. Noen produsenter har forsøkt å imøtekomme behovene til kundene sine og laget spesielle sett for vippebøy. De kan brukes av fagfolk, men er også egnet for å utføre behandlingen selv. Disse settene leveres med klare og enkle trinn-for-trinn-instruksjoner, noe som absolutt gjør det lettere å utføre. For mer informasjon om vippebøy og laminering hjemme, sjekk ut dette innlegget.
MERK: Ikke alle sett inkluderer vippefarge, så det er lurt å kjøpe det på forhånd.