Notice: Undefined variable: promo in /home/revlash/domains/nanolash.no/public_html/_init.php on line 97
 Øyevipper Forklart. Alt du bør vite om strukturen og funksjonene til øyevippene for å ta best mulig vare på dem

Øyevipper Forklart. Alt du bør vite om strukturen og funksjonene til øyevippene for å ta best mulig vare på dem

Øyevipper Forklart. Alt du bør vite om strukturen og funksjonene til øyevippene for å ta best mulig vare på dem

Å forskjønne vippene våre er den enkleste måten å få øynene våre til å se sitt beste ut. Hver dag gjør kvinner sitt beste for å forbedre vippene sine og skape de beste utseendene ved hjelp av en mascara-formel. Er det imidlertid bare skjønnhetseffekten som er formålet med øyevipper? Absolutt ikke. Øyevipper spiller en viktig rolle i menneskekroppen. Fortsett å lese for å finne ut hva vi trenger øyevipper til.

Øyevippbiologi og øyevippe livssyklus

Disse små hårene rundt øynene kalles såkalte adnexal strukturer. Det er rundt 120 til 250 vipper på den øvre øyelokket, fra 8 til 12 millimeter lange. Den nedre øyelokket har derimot fra 50 til 150 vipper, fra 6 til 8 millimeter lange. Fargen på øyevipper er vanligvis lik personens hårfarge. Mennesker med lys hud og blondt hår har vanligvis lyse vipper og bryn, og noen er ikke fornøyde med det. Likevel er det flere og flere måter å mørkne øyevipper på og gjøre dem tykkere og fyldigere. Det er bra å innse den store betydningen av øyevippepleie, og du kan lese mer om det i denne posten.

Hva er vipper laget av?

Røttene, også kalt vippepærer, er grunnlaget for øyevippehår og dens levende del. Den er plassert i en hårsekk og er ansvarlig for å absorbere vitaminer, mineraler og næringsstoffer. Hårstammen er et annet lag med vippehår, og ved å se på det, kan vi si om håret - vipper i dette tilfellet - er i god stand eller ikke. Lengden, formen og teksturen av vipper bestemmes hovedsakelig av genene, samt generell helse og kosthold.

De flate kutikulaskalene klamrer seg til hverandre og er hovedbyggesteinen i vippepærene. Skalene danner et kutikulalag som beskytter roten mot mekaniske skader. Keratinbelegget, som sikrer hår elastisitet og motstandskraft, er plassert under det beskyttende laget.

Vippe livssyklus

Du har sannsynligvis sett en vippe på kinnet ditt mange ganger og lurt på hva du hadde gjort galt. Ikke bekymre deg! Ethvert hår har en kodet levetid. Hver dag mister vi rundt 2-3 vipper per øye, noe som er helt naturlig. Hvorfor skjer det? Vippe livssyklus kommer i tre faser:

  • Anagen - den aktive prosessen som skjer under huden, og varer til vippen vokser ut og kommer på hudoverflaten.
  • Catagen - på dette stadiet dør hårløkene, mens vippen oppnår maksimal lengde og er fortsatt på øyelokket.
  • Telogen - øyeblikket når vippen dør og blir erstattet av en ny vippe som bokstavelig talt tvinger den gamle ut.

Hver fase dekker omtrent 33 prosent av vippene. Det er en balanse mellom stadiene, derfor legger vi ikke engang merke til at vipper faller ut fordi de umiddelbart blir erstattet av nye. Prosessen går rundt, og hver vippe forblir på plassen sin i 2 til 4 måneder. Med andre ord, trenger du ikke å bekymre deg for en enkelt vippe du finner på kinnet ditt, fordi en ny vokser ut med en gang.

Øyevipper. Hvorfor er de så viktige for øynene?

  • Øyevipper opprettholder fuktighet og reduserer luftstrømmen

Menneskeøynene har optimal fuktighet takket være den spesielle tårefilmen som beskytter øynene. En slik beskyttende filter tilfører øynene næring og bryter lyset for å bevare skarpheten i synet. Øyevipper reduserer også luftstrømmen for å holde den borte fra øynene så mye som mulig, noe som opprettholder fuktigheten i tårefilmen. Samtidig beskytter øyevipper øynene mot støv, sand, svette, regn, osv.

  • Øyevipper signaliserer fare

Du har sikkert lagt merke til at når noe kommer for nært øynene og øyevippene, lukker du automatisk øynene. Vippene fungerer på samme måte som kattens vibrissae - de oppdager objekter og forårsaker umiddelbar reaksjon.

  • Øyevipper filtrerer sollyset

Selv om øyevipper ikke kan filtrere sollyset fullstendig, er de super effektive for å beskytte øynene mot sterkt sollys. Uten dem ville vi oppleve blindhet hver gang vi går ut.

Tap av øyevipper - Mulige årsaker

Vipper faller ut naturlig, og du bør ikke være bekymret, men i noen tilfeller kan de kreve mer oppmerksomhet fra vår side. Hår, vipper og bryn som faller ut i overkant er et alvorlig tegn på at kroppen din roper om hjelp.

Øyevipper faller ut overdrevent - mekaniske skader

  • Å gni øyelokkene under fjerning av sminke kan føre til vippebrudd. Vi anbefaler å suge en bomullspad i en sminkefjerner og presse den forsiktig mot øyelokket. Hold den i omtrent femten sekunder og beveg den sakte etter retningen av hårvekst.
  • Upresis sminkefjerning etterlater deg med produktrester på vippene, noe som kan forårsake tørrhet, samt tette hudporene på øyelokkene og forårsake smertefulle kviser eller til og med øyeinfeksjoner.
  • Vanen med å gni øyelokkene, trykke hendene eller fingrene hardt. Ved å gjøre dette skader du både øyevipper og øyne. Forsiktig kløe på det kløende stedet er en bedre løsning.
  • Feil bruk av en vippetang kan forårsake mikroskader på vippene, spesielt når du bruker den på vipper etter å ha påført mascara - gjør aldri det!

Som vi allerede har nevnt, kan kroppen vår signalisere når noe galt skjer i den. Tap av øyevipper indikerer ikke alltid at hudpleien din er dårlig eller at du er allergisk mot noe. Hvis øyevippene dine plutselig og overdrevent faller ut, blir tynne bare på ett øye, eller tapet deres også er ledsaget av bryn- og håravfall, er det et signal om helseproblemer. Det kan være et spørsmål om vitamin- eller mineralmangler. Det er da best å besøke en spesialist, som vil verifisere problemet og implementere passende tiltak.Skriv en kommentar. Den vil bli publisert så snart den er godkjent av moderator.
Personvernreglement

Nettsiden vår benytter informasjonskapsler inkludert fra tredjeparter for å benytte eksterne verktøy. Om brukeren ikke gir sitt samtykke vil kun avgjørende informasjonskapsler benyttes. Du kan endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Gir du ditt samtykke til å benytte alle informasjonskapsler?

Personvernreglement